Konsert m/ Elin Prøysen og Egil Johansson søndag 23 sept.

Vi har den glede å fortelle at Elin Prøysen og Egil Johansson kommer til oss søndag 23 sept kl 16.00 og holder konsert. Vidar Sandbeck i smil og tårer.
Billettetpris 250.-
Begrenset med plasser, kan bestille på 95231723. (bindende påmelding)

I anledning Sandbecks 100 års-jubileum har de satt sammen programmet Vidar Sandbeck i smil og tårer. Her har de plukket fram viser som betyr noe for dem.

Vidar Sandbeck var en allsidig kunstner som både fikk fram gapskratt og vare stemninger. Han hadde en stor produksjon og skrev både slagere og viser som vil bli stående som perler i norsk visekunst. Han brukte ofte egne erfaringer i tekstene når det gjaldt fattige oppvekstkår («Kan du låne bort en femmer?»), egen yrkeskarriere («På folkemunne»), ekteskap («Gull og grønne skoger») mm. Alt ble skildret med humor, men det lå ofte et alvor bak. Han kunne også skildre ungdommelig kjærlighet, lykke og ulykke i fantastiske viser som «Menuett i mai», «Jens Vankelmodig» og «Blådansen».

Elin og Egil har saumfart visebøker og lyttet til opptak fra Søndagsposten for å finne både kjent og ukjent stoff som kan vise noe av bredden i Vidar Sandbecks store produksjon. De har også tillatt seg å ta med noen sanger Sandbeck selv ikke syntes var gode nok til å bli med i visebøkene. Dette er viser som vil være ukjent for mange.

Likevel er det de kjente visene som «Pengegaloppen», «Ola torader», «Bildilla» med flere som bærer programmet og gir publikum god mulighet til å minnes og synge med.

Hjertelig velkommen til Totenvika Galleri og kulturkafe.

 

 

 

 

En tanke om “Konsert m/ Elin Prøysen og Egil Johansson søndag 23 sept.

  1. Tilbaketråkk: luottoa

Det er stengt for kommentarer.