Sommerkonsert med Knut Anders Sørum «Strømlaus trio og kor» 25 juli. AVLYST

Sommerkonsert på tunet med Knut Anders Sørum. «strømlaus og kor». Oppvarmingsmusikk m/Sissel Gullord.

I konseptet «Strømlaus trio» er det i samarbeid med gitaristen Knut Bjørnar Asphol og organist Iver Olav Erstad vi får høre Sørum spille piano og synge sine låter. Sistnevnte har spilt sammen med Sørum siden barndommen, og Asphol har samarbeidet med Sørum i minst 20 år, så dette er karer som kjenner hverandre godt. Dette er en ny måte å møte Sørums musikk på, og igjennom virkemidler som basstromme og loopmaskiner får låtene ny drakt og man føler man kommer nærmere på musikken, musikerene og sangen. Det svinger fortsatt like godt, men det er i tillegg en eksklusiv lytteopplevelse for publikum når du får låtene presentert på denne måten. På denne konserten vil du få høre sanger fra alle de fire albumene, og hvem vet om det dukker opp noen overraskelser? Denne gjengen er så spontan at alt kan skje!

Med seg på kor har han Hans Esben Gihle og Karin Okkenhaug Seim. Hans Esben og Knut Anders har vært kompiser siden ungdomstiden og kjenner hverandre både musikalsk og privat veldig godt. Fra å ha sunget i lokale gospelkor på Innlandet i ungdomstiden, spilt teater og bakgårdsrevyer, til å ha turnert land og strand med forskjellige konsepter har de gutta jobbet sammen i flere tiår. Hans Esben er kanskje mest kjent for å være en av hovedsolistene i Oslo Gospel Choir siden begynnelsen av nitti tallet. Karin ble Knut Anders kjent med igjennom de to sesongene han jobbet som sanger på Skal vi danse på TV2. Karin er kanskje norges stødigste korist, men har også gitt ut egen musikk til strålende anmeldelser

Sissel Gullord – oppvarmingmusikk.kl 19.00
Sissel Morken Gullord er musiker, sanger og artist. Hun er oppvokst på Gjøvik og bosatt på garden Kårstad på Biri.

Hun er kjent som en lidenskapelig utøver på bukkehorn, og ble headhunted til å spille i Disney’s Frozen. Hun spiller i NRK/Netflixserien «Lilyhammer» og spilte inn i studio sammen med Steven Van Zandt, som ønsket seg lyden av «the amazing norwegian horn».

Sissel representerer «Norway» i dataspillet Civilization VI med sin lokale tradisjonsmusikk, og har nådd ut til millioner av gamere. TEDx-talken hennes har også fått et stort internasjonalt publikum. Sommeren 2019 holdt hun solokonserter på waldhorn, sang og seterinstrumenter i Ghent, Belgia og var solist med militærorkesteret Royal Belgian Guides. Hun ble tildelt Statens Kunstnerstipend for tre år i 2015, og spilte og sang for Kongen, Dronningen og Kronprinsparet på Stortinget under overrekkelsen av 80årsgaver til kongeparet i 2017.

Hun spiller waldhorn, bukkehorn, neverlur, barokkhorn og klassisk naturhorn. Hun synger dessuten folkemusikk, jazz, pop og rock og har gitt ut bl.a. folketoner og musikk av Elvis Presley og Peggy Lee sammen med Jon Anders Narum og Bjørn Holm. Hun har også vært solist med Østre Toten Storband

Gratis parkering på nabogården Per Håkon Hveem
Salg av mat, drikke,kaffe,kaker bl.a
Dørene åpnes kl 17.00.
NB Utekonsert på tunet.

Kjøp av billetter på ticketmaster,no og på kafeen.
Billettsalget starter 5 mars kl 09.00.
Div info 95231723

Stormakten Kina – venn eller fiende? Thorbjørn Færøyvik 3 mai kl 16.00 AVLYST

.»Stormakten Kina – venn eller fiende?»

Kina reiser seg med rå kraft. Landets økonomi er ifølge enkelte beregninger like stor som USAs. Om 15 – 20 år kan Kinas økonomi være dobbelt så stor som USAs. Hva betyr det for oss? For vårt politiske handlingsrom? Skal vi ta våre friheter for gitt? Eller har vi ingenting å frykte?

Om meg selv: Jeg er historiker med Kina som fagfelt og har skrevet ti bøker om Kina og Asia. Har besøkt landet 70 ganger. For tre av dem har jeg fått den litterære Brageprisen (1999, 2003 og 2012). Utgir en ny bok om Kina til høsten.

Inngang 200 kr
Billettbestilling 95231723. (kun 45 plasser)

 

Bokkafe med Elin Tinholt «Søstrene på Stenberg 26 april kl 14.00 AVLYST

Kunsten å temme et hjerte
Velkommen til en kveld viet den farlige kjærligheten. Elin Tinholt vil snakke om
kvinneliv og kjærlighetens kår på attenhundretallet og lese fra sin kritikerroste
roman Søstrene på Stenberg.
Den historiske romanen Søstrene på Stenberg er diktet rundt livene til Weidemann-
søstrene som levde på Stenberg amtmannsgard.
I romanen tas vi med tilbake til sommeren 1840. Stenberg amtmannsgard ligger
tilbaketrukket, omgitt av skog og en park i engelsk landskapsstil. Her lever søstrene
Bolly, Nahyda og Amalia stille liv, preget av rutine og forutsigbarhet. Faren,
eidsvollsmannen Lauritz Weidemann, er en mektig patriark, aktet og æret av alle.
Amtmannens døtre er privilegerte, men lever under et svært strengt regime.
Søstrene på Stenberg er en roman om kjærlighet og kjærlighetens kår, makt, avmakt
og undertrykkelse i en tid hvor familiens døtre var underlagt strenge konvensjoner
og ikke hadde egen stemme. Det er blitt hevdet at Camilla Collett hentet inspirasjon
fra livene til de tre døtrene på Stenberg da hun 1854–55 skrev Amtmannens døtre.
Den unge, livsbejaende Camilla er en av skikkelsene vi møter i Søstrene på Stenberg.

Søstrene på Stenberg er Elin Tinholts første roman. Hun har tidligere skrevet flere
teaterstykker, blant annet hørespillene Duchas dans og En kvinne som Nora for NRK
Radioteatret og Storm og silke for Teater Innlandet.

Gratis inngang.
Boksalg.
Kafeen er åpent fra kl 12 – 18.
Velkommen

 

Jazzkonsert m/Magnar Karlsen. «Present Moment 14 mars kl 16.00.

Velkommen til en jazzkonsert med Magnar Karlsen.
Kom å møt musikeren fra Gjøvik som skal forføre oss inn i hans musikkverden, hans instrumenter er trommer, tangenter og elektronikk. Dette blir en opplevelse utenom det vanlige.

På denne konserten kan du stifte nærmere bekjentskap med multiinstrumentalisten og hans nye album «Present Moment».

Med trommesettet som hovedfokus i tillegg til utstrakt bruk av synth, sampling og live-elektronikk tar han soloformatet i nye spennende retninger innen genre som Europeisk avantgarde jazz/ fri improvisasjon.

Musikken beskrives best som abstrakt, surrealistisk med et bakteppe av struktur og tonalitet hvor de forskjellige instrumentene fremstår som en felles stemme.

Dette er et unikt soloformat som savner sitt sidestykke , en musikalsk reise hvor Magnar over lengre tid har hatt som prioritet å utvikle nettopp dette formatet.

Det danner også en plattform for å invitere med andre spennende kunstnere, musikere, dansere, billedkunstnere…, til et felles uttrykk , senest nå i vinter med den prisbelønte gitaristen Jacob Young og hvor albumet Circles forventes utgitt i Jan/ feb.

Present Moment viser til utstrakt bruk av dagens digitale muligheter, bla. samples av Alban Berg, fremført av The New Zealand string quartet, samt diktet Forgetfulness av Hart Crane, fremført av Winston Tharp

Billettpris 250 kr.
Billettslag og reserver plass på tlf 95231723.
Begrenset med plasser, kun 45 plasser.
Kafen er åpent fra kl 12.00

 

 

 

 

Lær om skoghage m/Helen Fredholm 11 mars kl 18.00

 Å drive en skoghage er dyrke hagen på lag med naturen. I skoghagen bearbeides jorda minst mulig og det naturlige kretsløpet gjør mye av jobben for deg. Skoghagen består av trær og andre flerårige vekster som gleder deg år etter år. I en godt planlagt skoghage bruker du minimalt med tid på raking, luking og bearbeiding av jorda. Velkommen på foredrag og lær hvordan du kan fryde deg over en hage som ikke skal bli perfekt.

Servering av kaffe/te og kakebitt ved ankomst.
Kveldsmat (pai m/salat) etter foredraget er ferdig.

Billettpris 400.-
Bindende påmelding 95231723 eller kontakt@erikottarhansen.no
Påmeldingsfrist: 8 mars.

 

 

 

 

                       

 

 

Skeiv kulturdag 2 feb.

Program for skeiv kulturdag 2 feb.

Kl 12.00 Åpning av kunstutstillingen. Det var engang. med Birgitte Stolpman.

Det er med stor glede at kunstner Brigitte Stolpmann kommer til Skeiv kulturdag for å åpne sin kunstutstilling. Det var engang
Stolpmann har igjennom sitt lange kunst-virke blitt godt kjent for sine bilder.
Hun er født i Tyskland, kom til Norge i 1979. Er bosatt nå i Årnes på Romerike.

Når vi erfarer verden handler det om å erfare kompleksiteten. Det synlige og det usynlige, samtid og fortid, gammelt og nytt, ideer, preginger, refleksjoner og forestillinger vi har om verden syntetiseres i erfaringen. Erfaring er alltid mer enn et øyeblikk. Menneske i sin helhet – tenkende, reflekterende og følende smelter sammen med et mangfold av sanseinntrykk og kulturelle og historiske lag

KL 14.00 Bokprat mellom Marion Arntzen og Cato Andre Lampe Mortensen.

Inngang 100 kr

Marion Arntzen vil fortelle om mennesker som har forskjellige måter å vise sitt kjønnsuttrykk på. Flere har fortalt sin historie til henne.
Noen av disse kan du selv lese i bøkene hennes.

Hvordan skal vi møte eldre som bryter med kjønnsnormen, eller skeive eldre som kan være en fellesbenevnelse.
Hva når du har behov for helsehjelp, hvem er der for deg da?
Kan du være hele deg om du trenger lengre innleggelse på institusjoner for opptrening eller rekreasjon. Hvem ser hele deg om du må ha dine siste år på omsorgsenter.
Hvordan møter familien disse utfordringene. Hvem kan vi snakke med. Hvilken kunnskap har helsepersonell i Norge om dette temaet?

Cato Andre Lampe Mortensen og Marion skal ha en dialog om dette.
Cato forteller fra sin livserfaring og tanker om fremtiden.
Marion er driver av Stiftelsen Stensveen Ressurssenter på Kapp sammen med sin mann Harald Sundby.
Deres formål er å hjelpe mennesker med kjønnsidentitetsproblematikk gjennom en vanskelig overgangsfase i livet og bidra til et mer mangfoldig, inkluderende og tolerant samfunn. Marion har skrevet flere bøker om dette som omhandler dette. Mer info se www.stensveen.no

KL 16.00 Samtale om livet som par – Bent Høie og Dag Terje Solvang.

Inngang 100 kr

Bent Høie (helseminister) og Dag Terje Solvang kommer til oss under skeiv kulturdag, de vil snakke om er sine erfaringer om det å være et åpent homofil og par i alle deler av livet. De har vært offentlige personer i mer eller mindre 23 år. Det gir muligheter, men det legger også noen begrensninger.

Bent Høie har siden oktober 2013 vært helse- og omsorgsminister. Han har vært innvalgt på Stortinget fra Rogaland siden 2000 og ledet Stortingets helse- og omsorgskomité 2009–2013 og Høyres programkomité foran stortingsvalget i 2013. Han er utnevnt til fylkesmann i Rogaland med tiltredelse i 2021.
Bent har grunnfag i rettsvitenskap og hotelledelse fra Norsk Hotellhøgskole.

Dag Terje Klarp Solvang er generalsekretær i Den Norske Turistforening Han har tidligere vært kampanjesjef i Høyre og medlem av Stavanger bystyre. Har jobbet i Studentsamskipnaden, vært daglig leder ved Gastronomisk institutt og har ledet et reklamefirma. Utdanning fra Sjøforsvaret, hotelledelse fra Norsk Hotellhøgskole og en master fra Université de Reims.

KL 17.00. Konsert med F.Christian Lindeløff.

Gratis inngang.

Paret Lindsløff skal synge sanger fra skive artister og sanger som har gitt de inspirasjon og støtte i livet under en vanskelig tid under overgangsfase som kjønnsidentitetsproblematikk.

Kafeen vil være åpent fra kl 12- 20 under arrangementet. Viktig at folk som kommer på vårt arrangement kan ha mulighet til møte og snakke med andre i samme livs situasjon. Kan også event snakke med foredragsholderne.

Bestille plass/billetter 95231723.

Arrangementet er støttet av Fritt ord og Østre Toten Kommune.